Porodica Milošević ponovo proizvodi cveće


Porodica Milošević ponovo proizvodi cveće

Ivan Milošević živi u Zaječaru sa suprugom Marijanom i dva sina, Milošem (12) i Nikolom (9). Ivan i Marijana obrađuju 42 jutra zemljišta u selu Veliki Izvor, gde proizvode cveće. Tokom poplava 2014. godine bujične kiše izazvale su prelivanje obližnjeg potoka, koji je uništio tri plastenika i naneo ozbiljnu štetu. Konstrukcije su razorene, pokrov pocepan, sistemi za navodnjavanje iščupani, cveće u saksijama uništeno.

Čim je čuo za Program pomoći EU za poplavljena područja u Srbiji, Ivan je podneo zahtev za pomoć. U proleće 2016. porodica je dobila plastenik sa sistemom za navodnjavanje. Porodica sada ima pet plastenika u kojima uzgajaju cveće – njihov glavni izvor prihoda – koje prodaju zastupnicima veleprodaje i na lokalnoj pijaci. Marijana je zadužena za prodaju, a često joj pomažu sinovi Miloš i Nikola.

„Zahvaljujući podršci EU uspeli smo da obnovimo i proširimo proizvodnju cveća. To nam mnogo znači. Sada kada imamo više plastenika nego ranije, planiramo da zaposlimo sezonske radnike jer obim posla prevazilazi naše trenutne kapacitete i da uvedemo grejanje u donirane plastenike radi sigurnije proizvodnje“, rekao je Ivan Milošević.Подели страну:


JAVNI POZIVI

POPULARNI POSTOVI

MAPA PROJEKATA


KORISNI LINKOVI