Породица Милошевић поново производи цвеће


Породица Милошевић поново производи цвеће

Иван Милошевић живи у Зајечару са супругом Маријаном и два сина, Милошем (12) и Николом (9). Иван и Маријана обрађују 42 јутра земљишта у селу Велики Извор, где производе цвеће. Током поплава 2014. године бујичне кише изазвале су преливање оближњег потока, који је уништио три пластеника и нанео озбиљну штету. Конструкције су разорене, покров поцепан, системи за наводњавање ишчупани, цвеће у саксијама уништено.

Чим је чуо за Програм помоћи ЕУ за поплављена подручја у Србији, Иван је поднео захтев за помоћ. У пролеће 2016. породица је добила пластеник са системом за наводњавање. Породица сада има пет пластеника у којима узгајају цвеће – њихов главни извор прихода – које продају заступницима велепродаје и на локалној пијаци. Маријана је задужена за продају, а често јој помажу синови Милош и Никола.

„Захваљујући подршци ЕУ успели смо да обновимо и проширимо производњу цвећа. То нам много значи. Сада када имамо више пластеника него раније, планирамо да запослимо сезонске раднике јер обим посла превазилази наше тренутне капацитете и да уведемо грејање у дониране пластенике ради сигурније производње“, рекао је Иван Милошевић.

ЈАВНИ ПОЗИВИ

ПОПУЛАРНИ ПОСТОВИ

МАПА ПРОЈЕКАТА


КОРИСНИ ЛИНКОВИ